Πίτσα νηστίσιμη

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 1 πίτσα

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. ρόφημα σόγιας
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

για τη σάλτσα του «μελένιου»

  • 1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ ή χυμό εμπορίου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. μέλι

για την πίτσα

  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε φέτες
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φέτες
  • 6-8 ελιές καλαμών
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
  • 2 φλιτζ. φυτικό τυρί τριμμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  3. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
  4. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
  6. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
  7. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράση.
  8. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και το μέλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  9. Βάζουμε τα αποξηραμένα porcini σε ζεστό γάλα ή νερό για να μαλακώσουν. Μπλανσάρουμε τους κύβους κολοκυθιού και στραγγίζουμε.
  10. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  11. Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να πατάει κάτω.

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ζύμη σπιτική, διαλέξτε την αγαπημένη σας πίτσα και χρησιμοποιήστε έτοιμη ζύμη εμπορίου.

Σχετικές συνταγές για να ετοιμάσεις...

Τίτλος συνταγής Λίστα υλικών συνταγής
Πίτσα χορτοφαγική Κολοκυθάκι, Βασιλικός, Τυρί φυτικό, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλεύρι, Μαγιά, Σόγια σος, Αλάτι, Άχνη - Ζάχαρη, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ρίγανη, Μέλι, Τυρί (όλα τα είδη), Μανιτάρια πορτσίνι, Μανιτάρια (όλα τα είδη)
Πίτσα καπριτσιόζα Αλεύρι, Μαγιά, Γάλα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Άχνη - Ζάχαρη, Ντομάτα - Ντοματίνια, Σκόρδο, Βασιλικός, Πιπεριά, Μοτσαρέλα, Μανιτάρια (όλα τα είδη), Ελιές, Ζαμπόν, Αυγό, Αγκινάρες, Τυρί (όλα τα είδη), Αλλαντικά (όλα τα είδη)
Πίτσα λαχανικών με τη σάλτσα του «μελένιου» Μανιτάρια (όλα τα είδη), Μανιτάρια πορτομπέλο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ελιές, Πιπεριά, Κρεμμύδι ξερό, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλεύρι, Μαγιά, Γάλα, Αλάτι, Άχνη - Ζάχαρη, Ρίγανη, Μέλι
Χωριάτικη πίτσα Φέτα, Ντομάτα - Ντοματίνια, Κρεμμύδι ξερό, Ελιές, Πιπεριά, Κάπαρη, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλεύρι, Μαγιά, Γάλα, Αλάτι, Άχνη - Ζάχαρη, Ρίγανη, Τυρί (όλα τα είδη)
Πίτσα με λουκάνικα φρανκφούρτης, φέτα και ελιές Αλεύρι, Μαγιά, Γάλα, Άχνη - Ζάχαρη, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ρίγανη, Ζαμπόν, Λουκάνικα Φρανκφούρτης, Λουκάνικα (όλα τα είδη), Αλλαντικά (όλα τα είδη), Τυρί (όλα τα είδη), Γκούντα, Φέτα, Πιπεριά, Μανιτάρια (όλα τα είδη), Ελιές, Μανιτάρια λευκά
Πίτσα με σαλάμι αέρος και ελιές Αλεύρι, Μαγιά, Γάλα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Άχνη - Ζάχαρη, Ντομάτα - Ντοματίνια, Μπέικον, Ρίγανη, Σαλάμι αέρος, Αλλαντικά (όλα τα είδη), Τυρί (όλα τα είδη), Γκούντα, Πιπεριά, Ελιές
Πικάντικη πίτσα με κιμά Αλεύρι, Μαγιά, Γάλα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Άχνη - Ζάχαρη, Κιμάς, Κεφαλοτύρι, Ντομάτα - Ντοματίνια, Κρεμμύδι ξερό, Μοσχοκάρυδο, Κανέλα, Ρίγανη, Πιπέρι, Τυρί (όλα τα είδη), Φέτα, Γκούντα, Βασιλικός
Πιτσάκια «φατσούλες» Αλεύρι, Μαγιά, Γάλα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Άχνη - Ζάχαρη, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ρίγανη, Γκούντα, Λουκάνικα Φρανκφούρτης, Πιπεριά, Μανιτάρια λευκά, Ελιές, Λουκάνικα (όλα τα είδη), Μανιτάρια (όλα τα είδη), Τυρί (όλα τα είδη)
Πίτσα Μαργαρίτα Μοτσαρέλα, Βασιλικός, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλεύρι, Μαγιά, Γάλα, Αλάτι, Άχνη - Ζάχαρη, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ρίγανη, Τυρί (όλα τα είδη)
Σπέσιαλ πίτσα Χοιρινή ωμοπλάτη, Πεπερόνι, Μπέικον, Γκούντα, Πιπεριά, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλεύρι, Μαγιά, Γάλα, Αλάτι, Άχνη - Ζάχαρη, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ρίγανη, Μανιτάρια λευκά, Αλλαντικά (όλα τα είδη), Μανιτάρια (όλα τα είδη), Τυρί (όλα τα είδη)