Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
  Κατσικάκι στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 1800γρ. κατσικίσιο μπούτι
 - 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
 - 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
 - 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
 - 2 κ.σ. μουστάρδα
 - 1 φλιτζ. λευκό κρασί
 - 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
 - ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
 - 1 κ.σ. βούτυρο
 - 1 κιλό πατάτες
 - 2 καρότα
 - 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κάνουμε τρύπες με ένα μαχαιράκι στο κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο και λίγο βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι και το αλείφουμε με μουστάρδα και ρίγανη.
 - Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε στη γάστρα και από πάνω βάζουμε το κατσικάκι. ΠεριχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. με το ελαιόλαδο και το κρασί, το λεμόνι και προσθέτουμε το κλαδάκι δενδρολίβανου.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
 
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 28888 
Εμφανίσεις σήμερα: 2  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο