Κατσικάκι στο φούρνο

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Γάστρα
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4-6 άτομα

Υλικά συνταγής

  • 1800γρ. κατσικίσιο μπούτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • ⅓ φλιτ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Κάνουμε τρύπες με ένα μαχαιράκι στο κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο και λίγο βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι και το αλείφουμε με μουστάρδα και ρίγανη.
  2. Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μέγεθος μπουκιάς. Τα βάζουμε στη γάστρα και από πάνω το κατσικάκι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί και προσθέτουμε το κλαδάκι δενδρολίβανου.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Αυτό το ήξερες;

Αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας: η διατροφική τους αξία

Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο, σίδηρο και φώσφορο. Οι βιταμίνες της ομάδας Β και ο φώσφορος είναι ουσίες απολύτως απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Συμμετέχεις και εσύ...

Σχετικές συνταγές για να ετοιμάσεις...

Τίτλος συνταγής Λίστα υλικών συνταγής
Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα Κρέας αρνίσιο, Σκόρδο, Δενδρολίβανο, Ρίγανη, Μουστάρδα, Κρασί λευκό, Βούτυρο, Πατάτες, Καρότο, Κρεμμύδι ξερό, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο Πατάτες, Μουστάρδα, Ρίγανη, Λεμόνι, Σκόρδο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Λεμονοθύμαρο, Κρέας κατσικίσιο
Εξοχικό με ψαρονέφρι Κρέας χοιρινό, Γραβιέρα, Τυρί (όλα τα είδη), Κρεμμύδι ξερό, Καρότο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Σκόρδο, Ρίγανη, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρασί λευκό, Αλάτι, Πιπέρι, Μουστάρδα
Κατσικάκι με κουκιά, αγκινάρες και σέσκουλα Κρέας κατσικίσιο, Σέσκουλα, Αγκινάρες, Κουκιά, Κρεμμύδι φρέσκο, Άνηθος, Σκόρδο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Βούτυρο, Αλεύρι, Λεμόνι, Ρίγανη, Πιπέρι, Αλάτι, Κρασί λευκό
Χοιρινό με δεντρολίβανο Κρέας χοιρινό, Δενδρολίβανο, Καρότο, Πατάτες, Κρεμμύδι ξερό, Λεμόνι, Μουστάρδα, Αλεύρι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρασί λευκό, Ζωμός, Αλάτι, Πιπέρι
Κοτόπουλο φούρνου με πουρέ πατάτας και σάλτσα λαχανικών Κοτόπουλο, Καρότο, Πιπεριά, Πιπέρι, Κρεμμύδι ξερό, Σέλινο, Λεμόνι, Κρασί λευκό, Ελαιόλαδο - Λάδι, Δενδρολίβανο, Αλάτι, Πατάτες, Γάλα, Βούτυρο, Μοσχοκάρυδο
Πίτα του βοσκού ελληνική Κρέας αρνίσιο, Μελιτζάνα, Πιπεριά, Κρεμμύδι ξερό, Κρασί λευκό, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ζωμός, Σκόρδο, Ρίγανη, Ελαιόλαδο - Λάδι, Πατάτες, Βούτυρο, Γάλα, Γραβιέρα, Μοσχοκάρυδο, Αλάτι, Πιπέρι, Τυρί (όλα τα είδη)
Ρολό κιμά γεμιστό με πατάτες baby και καρότα Κιμάς, Αυγό, Κρεμμύδι ξερό, Φρυγανιά, Φέτα, Τυρί ημίσκληρο, Γραβιέρα, Τυρί (όλα τα είδη), Δυόσμος, Ρίγανη, Μουστάρδα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Πατάτες, Καρότο, Κόλιανδρος
Χοιρινό με πορτοκάλι στη γάστρα Κρέας χοιρινό, Πατάτες, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Πορτοκάλι, Λεμόνι, Μουστάρδα, Μέλι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρασί λευκό, Ζωμός, Αλάτι, Πιπέρι
Οσομπούκο συνοδευόμενο με ριζότο σαφράν (Ossibuchi di vitello e risotto allo zafferano) Κρέας μοσχαρίσιο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Βούτυρο, Κρασί λευκό, Ζωμός, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Καρότο, Σέλινο, Πελτές ντομάτας, Μαϊντανός, Δενδρολίβανο, Φασκόμηλο, Λεμόνι, Αλεύρι, Ρύζι, Σαφράν, Τυρί (όλα τα είδη), Παρμεζάνα, Αλάτι, Πιπέρι