Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1.800γρ. αρνίσιο μπούτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 καρότα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κάνουμε τρύπες με ένα μαχαιράκι στο κρέας του αρνιού και βάζουμε μέσα το σκόρδο και λίγο βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι και το αλείφουμε με μουστάρδα και ρίγανη.
  2. Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μέγεθος μπουκιάς. Βάζουμε στη γάστρα και από πάνω το αρνάκι. ΠεριχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. με το ελαιόλαδο και το κρασί και προσθέτουμε το κλαδάκι δενδρολίβανου.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, ελέγχουμε ενδιάμεσα μια φορά το φαγητό για να ελέγξουμε τα υγρά του.

Αυτό το ήξερες

Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 17733 Εμφανίσεις σήμερα: 7