Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα
Υλικά συνταγής
- 1.800γρ. αρνίσιο μπούτι
- 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κιλό πατάτες
- 2 καρότα
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κάνουμε τρύπες με ένα μαχαιράκι στο κρέας του αρνιού και βάζουμε μέσα το σκόρδο και λίγο βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι και το αλείφουμε με μουστάρδα και ρίγανη.
- Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μέγεθος μπουκιάς. Βάζουμε στη γάστρα και από πάνω το αρνάκι. ΠεριχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. με το ελαιόλαδο και το κρασί και προσθέτουμε το κλαδάκι δενδρολίβανου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, ελέγχουμε ενδιάμεσα μια φορά το φαγητό για να ελέγξουμε τα υγρά του.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 18319
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο