Μπούτι κατσικίσιο με μέλι και κρασί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά μπούτι από κατσίκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 5 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
  • 2 λεμόνια (το ξύσμα και ο χυμός τους)
  • 8 πατάτες μικρού μεγέθους ολόκληρες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλιτ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα. Τις βάζουμε στη γάστρα μαζί με το καρότο, τις πιπεριές, το χυμό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Κάνουμε τρύπες με ένα μαχαιράκι στο κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο και λίγο βούτυρο. Φτιάχνουμε μια μαρινάδα με το μέλι, τη μουστάρδα, θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., ρίγανη και λίγο από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι και το αλείφουμε με τη μαρινάδα. Από πάνω βάζουμε το κατσικάκι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Αυτό το ήξερες

Πολλοί θεωρούν ότι το αρνίσιο και το κατσικίσιο κρέας έχουν πολλά λιπαρά. Και όμως, μια μερίδα 100γρ. από το αρνίσιο μπούτι, χωρίς λίπος μας φορτώνει μόνο με 190 θερμίδες. Το λίπος συγκεντρώνεται...
Το θυμαρίσιο μέλι  είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...

Σχόλια

Από τον Γιάννης την ημ/νία 04/14/2020 - 10:57
Γεια σας, Ευχαριστούμε για τις ωραίες συνταγές. Έχει νόημα να μαρινάρουμε το κατσικάκι για μερικές ώρες; Αν ναι, να προσθέσουμε και το κρασί στην μαρινάδα;
Από τον cooklila την ημ/νία 04/15/2020 - 17:49
Ναι μπορούμε να το μαριναρουμε για μερικές ώρες (τουλάχιστον 2) και να βάλουμε και το κρασί στη μαρινάδα. Και χωρίς μαρινάδα πάντως, γίνεται πεντανόστιμο!
Από τον chef-anonynous την ημ/νία 04/17/2020 - 17:15
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα το δοκιμάσουμε την Κυριακή λοιπόν και θα σας μεταφέρουμε εντυπώσεις. Καλή Ανάσταση!

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 15265 Εμφανίσεις σήμερα: 0