Καλαμαράκια με πατάτες γιαχνί

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 - 6 άτομα

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. βασιλικός
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες (κρατάμε το μελάνι τους και το προσθέτουμε στο τέλος ή το κρατάμε για να φτιάξουμε φρέσκα ζυμαρικά με αυτό).
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε νερό, ίσα ίσα να σκεπάζει τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  6. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βασιλικό και το μαϊντανό.
  7. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρών οξέων

Τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρών οξέων.

Είναι πλούσια σε χαλκό, φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών θεωρείται πως βοηθάει τον οργανισμό στην μείωση εμφάνισης του aljheimer, αλλά και στη μείωση εμφάνισης κάποιων μορφών καρκίνου.

 

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Σχετικές συνταγές για να ετοιμάσεις...

Τίτλος συνταγής Λίστα υλικών συνταγής
Καλαμαράκια γιαχνί Καλαμαράκια, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Μαϊντανός, Βασιλικός, Ντομάτα - Ντοματίνια, Λεμόνι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Δάφνη, Μπαχάρι, Αλάτι, Πιπέρι
Θαλασσινά γιαχνί Σουπιά, Καλαμαράκια, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Λεμόνι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Δάφνη, Μπαχάρι, Αλάτι, Πιπέρι
Σουπιές γιαχνί Σουπιά, Κρεμμύδι ξερό, Ντομάτα - Ντοματίνια, Σκόρδο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Λεμόνι, Δάφνη, Αλάτι, Πιπέρι, Μπαχάρι
Σουπιές με σπανάκι Σουπιά, Σπανάκι, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Λεμόνι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Άχνη - Ζάχαρη, Δάφνη, Μπαχάρι, Αλάτι, Πιπέρι
Σουπιές με ελιές και μάραθο Σουπιά, Μάραθος, Ελιές, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Λεμόνι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Άχνη - Ζάχαρη, Δάφνη, Μπαχάρι, Αλάτι, Πιπέρι
Χταπόδι γιαχνί Χταπόδι, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Κρασί λευκό, Ελαιόλαδο - Λάδι, Δάφνη, Αλάτι, Πιπέρι, Μπαχάρι
Σουπιές γιαχνί με κοφτό μακαρονάκι Σουπιά, Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Κρεμμύδι φρέσκο, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Λεμόνι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Μπαχάρι, Αλάτι, Πιπέρι, Δάφνη
Χταπόδι κρασάτο με πιλάφι Χταπόδι, Ρύζι, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Λεμόνι, Κρασί λευκό, Ξύδι - Βαλσάμικο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Δάφνη, Αλάτι, Πιπέρι
Χταπόδι με φαρφάλες Χταπόδι, Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Κρασί λευκό, Ελαιόλαδο - Λάδι, Δάφνη, Μπαχάρι, Αλάτι, Πιπέρι
Χταπόδι με μελιτζάνες Χταπόδι, Μελιτζάνα, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Κρασί λευκό, Ελαιόλαδο - Λάδι, Δάφνη, Μπαχάρι, Αλάτι, Πιπέρι