Καλαμαράκια με πατάτες γιαχνί

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. βασιλικός
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες (κρατάμε το μελάνι τους και το προσθέτουμε στο τέλος ή το κρατάμε για να φτιάξουμε φρέσκα ζυμαρικά με αυτό).
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε νερό, ίσα ίσα να σκεπάζει τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  6. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βασιλικό και το μαϊντανό.
  7. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 - 6 άτομα

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας