Καλαμαράκια γιαχνί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. βασιλικός
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  6. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και το μαϊντανό.
  7. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρών οξέων. Είναι πλούσια σε χαλκό, φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών θεωρείται πως...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6262 Εμφανίσεις σήμερα: 3