Ρεβανί με ινδοκάρυδο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (8 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ ποτήρι ζάχαρη
  • 2 ποτήρια ινδοκάρυδο
  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 10 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 10 κ.σ. γάλα χλιαρό
  • 5 αυγά

για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
cookefi
Ποσότητα: 10-12 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και το ινδοκάρυδο. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώνουμε ένα ταψάκι 26-28 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι το κρύο γλυκό. Αφού ρουφήξει το σιρόπι κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

  Το ρεβανί παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και γιαούρτι και αφού ψηθεί στο φούρνο, περιχύνεται με σιρόπι. Στις περισσότερες περιπτώσεις περιέχει και τριμμένη...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 22545 Εμφανίσεις σήμερα: 872