Γαλοπούλα ελαφριά με ρυζάκι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη γαλοπούλα

  • 800γρ. στήθος γαλοπούλας
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • 4 κ.σ. λευκό ξύδι καλής ποιότητας
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το ρύζι

  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπονέτ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. κουκουνάρι
  • ½ φλιτζ. σταφίδες
  • ⅓ φλιτζ. λευκά αμύγδαλα
  • 1 ξινόμηλο καθαρισμένο, κομμένο σε ζαράκια
  • 1 κ.σ. σόγια σως
  • ⅓ φλιτζ ελαιόλαδο
  • 2 ½ φλιτζ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για μία νύχτα το στήθος γαλοπούλας με τη σόγια σος, το εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία. Εχει γλυκιά και καυτερή γεύση. Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες., τη ζάχαρη, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Βάζουμε τη γαλόπουλα (αφού τη στραγγίξουμε από τη μαρινάδα), τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο μέσα σε μία σακούλα ψησίματος. Τοποθετούμε τη σακούλα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Αν δεν έχετε σακούλα ψησίματος, τυλίγετε τα υλικά σε αλουμινόχαρτο και προσθέτετε λίγο νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κότας στο πυρέξ. Ψήνετε για 20 λεπτά με το αλουμινόχαρτο, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
  3. Ελέγχουμε αν η γαλοπούλα έχει ψηθεί, τρυπώντας το στήθος. Αν το ζουμί που βγαίνει είναι καθαρό, τότε είναι έτοιμη.
  4. Ετοιμάζουμε το ρύζι: σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το ξινόμηλο, τα αμύγδαλα, τη σόγια σος, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για 4 λεπτά .
  6. Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό. Από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να ρουφήξει τα υγρά.
  7. Σερβίρουμε τη γαλοπούλα με τα λαχανικά σε μία πιατέλα και απλώνουμε γύρω γύρω το ρύζι.

Αυτό το ήξερες

Οι πρώτοι που εξημέρωσαν τις γαλοπούλες θεωρείται πως είναι οι Αζτέκοι. Οι Ισπανοί συνάντησαν στο Μεξικό πρώτη φορά γαλοπούλες και τις ονόμασαν ινδικό κοτόπουλο, επειδή πίστευαν πως βρίσκονται στις...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να παρουσιαστεί σε χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αν θέλετε να αποφύγετε τα πολλά λιπαρά ή αν η διατροφή σας σας επιβάλλει τροφές χαμηλές σε λιπαρά.
Αφού βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για μισή ώρα και στη συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5565 Εμφανίσεις σήμερα: 1