Φέτες ξιφία με ντοματούλα και πατάτες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.8 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό ξιφία
  • 6-8 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. ρίγανη για τις πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 500γρ. χυμό από φρέσκες ντομάτες ή 250γρ. κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. εμπορίου και 250γρ. χυμό ντομάτας
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
SMILE
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Επειδή το δέρμα του ξιφία είναι σκληρό και τραχύ μπορούμε να το αφαιρέσουμε πρίν κόψουμε σε φέτες το ψάρι. Το κόβουμε λίγο στην άκρη και το τραβάμε με δύναμη, βγαίνει σαν ρούχο από το ψάρι.
  2. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες περίπου 3 εκ. και βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Καλύπτουμε με πατάτες την επιφάνεια του ταψιού και προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Τις ψήνουμε στους 200οC στο γκριλ για 15 λεπτά, ώστε να πάρουν χρώμα.
  3. Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια. Μόλις γυαλίσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό από φρέσκες ντομάτες. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι γιατί θέλουμε η σάλτσα μας να είναι αραιή. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
  4. Κόβουμε το ψάρι σε φέτες (πάχος περίπου 1 δάχτυλο) και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες όσες και οι φέτες του ξιφία και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Βάζουμε από πάνω τις φέτες ξιφία και καλύπτουμε κάθε μία με μία φέτα ντομάτα. Ψήνουμε στους 180-200οC για περίπου 20 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10615 Εμφανίσεις σήμερα: 0