Μπακαλιάρος με πικάντικη σάλτσα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1.200 γρ. μπακαλιάρος παστός
  • 500γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή εμπορίου
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 καυτερή πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή. ψιλοκομμένη
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τον πελτέ, τον διαλύουμε με την βοήθεια κουτάλας και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα γυρνάμε για να καλυφθούν με τη σάλτσα.
  5. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Οι πρώτοι που πάστωσαν μπακαλιάρο ήταν οι Βάσκοι και το ονόμασαν το ψάρι του βουνού. Στην Ελλάδα ο μπακαλιάρος έφτασε τον 15ο αιώνα. Η νηστεία της Σαρακοστής μας επιτρέπει να τρώμε ψάρι 2 φορές, του...
Αφαιρούμε την πέτσα από τον παστό μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε μετρίου μεγέθους κομμάτια. Τον βάζουμε σε νερό και αλλάζουμε το νερό κάθε 3 με 4 ώρες. Συνολικά ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για 24...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3629 Εμφανίσεις σήμερα: 0