Φασολάκια λαδερά με κανέλα

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή περασμένες από μπλέντερ
  • ⅓ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. νερό (βραστό)
  • 1 ξύλο κανέλας ή ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες στο πλάι και κόβουμε τις άκρες. Τα πλένουμε καλά.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λάδι όλα, περίπου για 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες, το νερό, τα μπαχαρικά και την ζάχαρη και ανακινούμε την κατσαρόλα. Από την ώρα που θα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
  4. Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη.
  5. Προσθέτουμε το μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με τυρί φέτα.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας