Φασολάκια λαδερά με κανέλα

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή περασμένες από μπλέντερ
  • ⅓ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. νερό (βραστό)
  • 1 ξύλο κανέλας ή ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες στο πλάι και κόβουμε τις άκρες. Τα πλένουμε καλά.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λάδι όλα, περίπου για 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες, το νερό, τα μπαχαρικά και την ζάχαρη και ανακινούμε την κατσαρόλα. Από την ώρα που θα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
  4. Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη.
  5. Προσθέτουμε το μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με τυρί φέτα.

Αυτό το ήξερες;

Τα πράσινα φασολάκια και οι ευεργετικές τους ιδιότητες

Τα πράσινα φασολάκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες. Συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε βιταμίνες  του συμπλέγματος Β (Β1, Β2), βιταμίνες C, Κ, Α, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο αλλά και μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Τα πράσινα φασολάκια δρουν προστατευτικά από τα καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά βοηθούν και στην πρόληψη του καρκίνου του παχέως εντέρου. Τέλος, βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και της μνήμης. Όπως όλα τα λαχανικά έτσι και τα φασολάκια είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για την καλή υγεία του οργανισμού μας.

Η καταγωγή της φασολιάς

Η φασολιά κατάγεται από την Νότια Αμερική. Στην Ευρώπη όπως είναι φυσικό, εισήχθη μετά την ανακάλυψη της Αμερικής, κατά τον 16ο αιώνα.

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Συμμετέχεις και εσύ...

Σχετικές συνταγές για να ετοιμάσεις...

Τίτλος συνταγής Λίστα υλικών συνταγής
Φασολάκια λαδερά (με κατεψυγμένα φασολάκια) Φασολάκια πράσινα, Πατάτες, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Μαϊντανός, Αλάτι, Πιπέρι
Φασολάκια λαδερά με ανάμεικτα λαχανικά Φασολάκια πράσινα, Πατάτες, Κολοκυθάκι, Καρότο, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Μαϊντανός, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Μπάμιες λαδερές (με κατεψυγμένες μπάμιες) Μπάμιες, Ξύδι - Βαλσάμικο, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Μαϊντανός, Ελαιόλαδο - Λάδι, Άχνη - Ζάχαρη, Αλάτι, Πιπέρι
Φασολάκια λαδερά (με φρέσκα φασολάκια) Φασολάκια πράσινα, Πατάτες, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Μαϊντανός, Αλάτι, Πιπέρι
Μπάμιες λαδερές (με φρέσκες μπάμιες) Μπάμιες, Ξύδι - Βαλσάμικο, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Μαϊντανός, Ελαιόλαδο - Λάδι, Άχνη - Ζάχαρη, Αλάτι, Πιπέρι
Πατάτες γιαχνί με καρότο και καυτερή πιπεριά Πατάτες, Καρότο, Πιπεριά καυτερή - Τσίλι, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ελαιόλαδο - Λάδι, Πάπρικα, Άχνη - Ζάχαρη, Ρίγανη, Κανέλα, Αλάτι, Πιπέρι
Πατάτες ραγού με ελιές Πατάτες, Κρεμμύδι ξερό, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ελαιόλαδο - Λάδι, Σκόρδο, Ελιές, Δάφνη, Μαϊντανός, Αλάτι, Πιπέρι
Ανάμεικτα λαχανικά λαδερά Αρακάς - Μπιζέλια, Φασολάκια πράσινα, Κρεμμύδι ξερό, Καρότο, Άνηθος, Ελαιόλαδο - Λάδι, Ντομάτα - Ντοματίνια, Άχνη - Ζάχαρη, Αλάτι, Πιπέρι
Κουκιά λαδερά (με φρέσκα κουκιά) Κουκιά, Πατάτες, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Μαϊντανός, Αλάτι, Πιπέρι
Μπάμιες γιαχνί Μπάμιες, Πατάτες, Ξύδι - Βαλσάμικο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Μαϊντανός, Λεμόνι, Αλάτι, Πιπέρι