Αμπελοφάσουλα λαδερά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα (λουβιά)
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε μισοφέγγαρα
  • 3 πατάτες κομμένες σε ζάρια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα και τα πλένουμε. Αν είναι πολύ μακριά τα κόβουμε στη μέση.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και τα αχνίζουμεΜαγειρεύω φαγητό στον ατμό, μέσα σε τρυπητό δοχείο τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει. μέχρι να πάρουν λάδι όλα. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, τις πατάτες, το καρότο και ανακατεύουμε.
  3. Μετά από λίγα λεπτά, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και λίγο νερό (1 κούπα περίπου). ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. το φαγητό για περίπου 45 λεπτά. Ενδιάμεσα ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών ζεστό.
  4. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον μαϊντανό. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν μαλακώσουν τα λαχανικά και μείνει με το λάδι του.
  5. Όπως και με τα περισσότερα λαδερά φαγητά, σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή κρύο.

Αυτό το ήξερες

Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Τα πράσινα φασολάκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες. Συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε βιταμίνες  του συμπλέγματος Β (Β1, Β2), βιταμίνες C, Κ, Α, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6816 Εμφανίσεις σήμερα: 4