Ταραμάς: ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Είναι το κύριο συστατικό της ταραμοσαλάτας και δεν είναι τίποτα άλλο από αυγά ψαριού. Το αυθεντικό χρώμα του ταραμά είναι άσπρο, ενώ το ροζ χρώμα που έχει συχνά η ταραμοσαλάτα, οφείλεται στο ροζ χρώμα του ταραμά, που είναι αποτέλεσμα πρόσθετων χρωστικών. Η ταραμοσαλάτα καταναλώνεται κυρίως την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και γενικά κατά τη διάρκεια νηστείας.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Ταραμοσαλάτα
Ταραμοσαλάτα

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά, Σαλάτες, Αλοιφές

Σπαγγέτι με λευκό ταραμά και σκόρδο

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες