Ταραμοσαλάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 φέτες ψωμί (μόνο η ψίχα)
  • 200γρ. ταραμάς λευκός
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι λιωμένο
  • ⅔ φλιτζ. ηλιέλαιο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε. Με μίξερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το λεμόνι.
  2. Προσθέτουμε το λάδι σε "κλωστή", ενώ έχουμε το μίξερ σε λειτουργία. Τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού και δοκιμάζουμε ενδιάμεσα, γιατί ίσως δεν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε όλο.

Αυτό το ήξερες

Είναι το κύριο συστατικό της ταραμοσαλάτας και δεν είναι τίποτα άλλο από αυγά ψαριού. Το αυθεντικό χρώμα του ταραμά είναι άσπρο, ενώ το ροζ χρώμα που έχει συχνά η ταραμοσαλάτα, οφείλεται στο ροζ...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9105 Εμφανίσεις σήμερα: 0