Σπαγγέτι με λευκό ταραμά και σκόρδο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.8 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο6
  • 200γρ. ταραμάς λευκός
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό για 1 ώρα. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και τον ταραμά.
  2. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό για να βράσουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα σπαγγέτι. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  3. Στραγγίζουμε, κρατώντας ½ ποτηράκι του κρασιού από το νερό τους, στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο (να είναι αλ ντεντε).
  4. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά.
  5. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε ζεστά με μερικά κρουτόνΨωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή τηγανισμένο. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες. αν θέλουμε.

Αυτό το ήξερες

Είναι το κύριο συστατικό της ταραμοσαλάτας και δεν είναι τίποτα άλλο από αυγά ψαριού. Το αυθεντικό χρώμα του ταραμά είναι άσπρο, ενώ το ροζ χρώμα που έχει συχνά η ταραμοσαλάτα, οφείλεται στο ροζ...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10193 Εμφανίσεις σήμερα: 2