Πληροφορίες για τη γκοργκοντζόλα

Η γκοργκοντζόλα είναι ένα αγελαδινό μπλέ τυρί με καταγωγή από την περιοχή Gorgonzola του Μιλάνο. Ανήκει στα ΠΟΠ τυριά της Ιταλίας. Υπάρχουν δύο ποικιλίες αυτού του τυριού, η gorgonzola dolce (γλυκιά) και η piccante (πικάντικη). Ταιριάζει απόλυτα με ριζότο και ζυμαρικά. Πολλοί την χρησιμοποιούν και σε πίτσα, αλλά τρώγεται ευχάριστα και ωμή σε ποικιλίες τυριών, συνοδεύοντας ένα γλυκό κρασί.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα και καρύδια
Ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα και καρύδια

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες

Πίτσα τζόλα
Πίτσα τζόλα

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Πίτσες

Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και γκοργκοντζόλα

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά

Ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες