Η γκοργκοντζόλα είναι ένα αγελαδινό μπλέ τυρί με καταγωγή από την περιοχή Gorgonzola του Μιλάνο. Ανήκει στα ΠΟΠ τυριά της Ιταλίας. Υπάρχουν δύο ποικιλίες αυτού του τυριού, η gorgonzola dolce (γλυκιά...
Ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα
Υλικά συνταγής
- 500γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 300γρ. γκοργκοντζόλα
- 100ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-5 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα σπαγγέτι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.. Σε τηγάνι λιώνουμε τη γκοργκοντζόλαΜπλέ Ιταλικό τυρί. Είναι πιο κρεμώδες και λιγότερο αλμυρό από το ροκφόρ. και την αραιώνουμε με την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5854
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο