Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα και καρύδια
Υλικά συνταγής
- 500γρ. κοντά ζυμαρικά (sedani rigati, πέννες, φαρφάλες)
- 6-7 κ.σ. καρύδια
- 250γρ. γκοργκοντζόλαΜπλέ Ιταλικό τυρί. Είναι πιο κρεμώδες και λιγότερο αλμυρό από το ροκφόρ. (γλυκιά)
- 8 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. τα ζυμαρικά ανάλογα με τον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αρκετά αλ-ντέντε γιατί θα μπουν στη σάλτσα).
- Σ’ ένα τηγάνι καβουρντίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών σε φούρνο ή τηγάνι. Επίσης, σημαίνει: σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. τα καρύδια μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την γκοργκοντζόλαΜπλέ Ιταλικό τυρί. Είναι πιο κρεμώδες και λιγότερο αλμυρό από το ροκφόρ. και τη λιώνουμε με κυκλικές κινήσεις με τη βοήθεια ξύλινης σπάτουλας ή κουτάλας. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γεμάτες από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
- Αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Μόλις δέσειΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα (2 λεπτά), κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά μαζί.
- Σερβίρουμε και προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.
Αυτό το ήξερες
Η γκοργκοντζόλα είναι ένα αγελαδινό μπλέ τυρί με καταγωγή από την περιοχή Gorgonzola του Μιλάνο. Ανήκει στα ΠΟΠ τυριά της Ιταλίας. Υπάρχουν δύο ποικιλίες αυτού του τυριού, η gorgonzola dolce (γλυκιά...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14639
Εμφανίσεις σήμερα: 9
Νέο σχόλιο