Κόκκινο κάρυ

Το κόκκινο κάρυ είναι καυτερό μείγμα κάρυ. Ταιριάζει με όλα τα πιάτα που χρησιμοποιούμε το απλό κάρυ. Το κάρυ είναι μείγμα καρυκευμάτων που αποτελείται συνήθως από κιτρινόριζα, κόκκινο πιπέρι, σιναπόσπορο, κόλιανδρο, κάρδαμο, κανέλα, τζίντζερ και κύμινο. με διάφορες παραλλαγές ανά περιοχές. Έρευνες έχουν δείξει πως το κάρυ, όπως και τα περισσότερα μπαχαρικά, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και πολλά ακόμη οφέλη για την υγεία γιατί είναι πηγή σαλικυλικού οξέος.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Ομελέτα με κολοκυθάκι και κόκκινο κάρυ
Ομελέτα με κολοκυθάκι και κόκκινο κάρυ

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Αυγά, Ομελέτες

Πικάντικα κολοκυθάκια τηγανιτά

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες