Ομελέτα με κολοκυθάκι και κόκκινο κάρυ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι
  • ½ φλιτζ. ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 2 μανιτάρια
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • λίγα φύλλα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 κ..σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κόκκινο κάρυ
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε στη μέση κατά μήκος κι έπειτα σε φέτες το κολοκυθάκι. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και αλευρώνουμε ελαφρά. Βάζουμε στο τηγάνι το ηλιέλαιο και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. τα κολοκυθάκια. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και καθαρίζουμε το τηγάνι από το λάδι.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το κόκκινο κάρυ και αλάτι. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα μανιτάρια και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν ελαφρά, προσθέτουμε τα αυγά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί από κάτω. Την γυρνάμε για μερικά δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
  3. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με μαϊντανό.

Αυτό το ήξερες

Το κόκκινο κάρυ είναι καυτερό μείγμα κάρυ. Ταιριάζει με όλα τα πιάτα που χρησιμοποιούμε το απλό κάρυ. Το κάρυ είναι μείγμα καρυκευμάτων που αποτελείται συνήθως από κιτρινόριζα, κόκκινο πιπέρι,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2554 Εμφανίσεις σήμερα: 5