Πικάντικα κολοκυθάκια τηγανιτά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1-2 κολοκυθάκια
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. κόκκινο κάρυ
  • ⅓ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • λίγος δυόσμος
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε εξωτερικά (ξύνουμε) τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε σε ροδέλες. Αλατίζουμε.
  2. Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλη χάρτινη σακούλα ή σε δίσκο. Προσθέτουμε το πιπέρι καγιένΠιπέρι κόκκινο καυτερό., το κόκκινο κάρυ και αλάτι στο αλεύρι. Το ανακατεύουμε. Αλευρώνουμε τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε καυτό λάδι. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε σκέτα με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή συνοδεύουμε με ντιπ σκόρδου.

Αυτό το ήξερες

Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...
Το πιπέρι καγιέν είναι σκόνη από αποξηραμένες πιπεριές τσίλι. Έχει έντονα καυτερή γεύση και κόκκινο ή καφεκόκκινο χρώμα. Το πιπέρι καγιέν είναι εξαιρετική πηγή β-καροτένιου, βιταμίνης Α και C. Όπως...
Το κόκκινο κάρυ είναι καυτερό μείγμα κάρυ. Ταιριάζει με όλα τα πιάτα που χρησιμοποιούμε το απλό κάρυ. Το κάρυ είναι μείγμα καρυκευμάτων που αποτελείται συνήθως από κιτρινόριζα, κόκκινο πιπέρι,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2880 Εμφανίσεις σήμερα: 0