Ριζότο με γαρίδες και μπιζέλια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250-300γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 10 γαρίδες
  • 100γρ. μπιζέλια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1lt ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 2-4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε ελαφρά. Στο τέλος, ρίχνουμε τον αρακά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε λίγο ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και αρχίζουμε το ανακάτεμα με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό σε μέτρια φωτιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το ρύζι (πρέπει να είναι αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο.) για περίπου 10-12 λεπτά.
  3. Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και προαιρετικά την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Για να καταλάβουμε αν πρέπει να βάλουμε κι άλλο ζωμό στο τηγάνι μας σέρνουμε την κουτάλα μας στον πάτο του σκεύους. Αν το ρύζι αφήνει κενό και χρειάζεται κάποια δευτερόλεπτα για να ξανακαλύψει το...
Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν βγει πολύ σφιχτό το ριζότο, ρίχνουμε το κέντρο της κατσαρόλας ένα παγάκι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Δεν πλένουμε το ρύζι γιατί χρειαζόμαστε το άμυλο για ένα ωραία χυλωμένο ριζότο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7224 Εμφανίσεις σήμερα: 0