Πολύχρωμο κοτόπουλο με πατατούλες

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 4 πιπεριές πράσινες σε κομμάτια
  • 4 πιπεριές κόκκινες σε κομμάτια
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. φρέσκια ντομάτα (προαιρετικά, αν δεν προσθέσετε ντομάτα, επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε λευκό κρασί σε όλη τη συνταγή)
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 ποτήρια ζωμό ή νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτ. κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κοτόπουλο στα υλικά για τη μαρινάδα για μία ώρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές (κόκκινες και πράσινες) και τις πατάτες. Αφήνουμε να σοταριστούν για 7-8 λεπτά.
  4. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τη ντομάτα (αν χρησιμοποιούμε ),το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και οι πατάτες, περίπου 40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
  7. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3475 Εμφανίσεις σήμερα: 1