Τα ομορφότερα πράγματα είναι τα πιο απλά

  • Αγίου Βαλεντίνου
Τα ομορφότερα πράγματα είναι τα πιο απλά

Τα ομορφότερα πράγματα είναι κάποιες φορές τα πιο απλά. Το ίδιο ισχύει και με τις συνταγές. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου λοιπόν, άσε την τύπισσα από δίπλα να ετοιμάζει σφιχτοδεμένες φωλιές ορτυκιού και συγκεντρώσου στο cooklos.gr.

Είμαστε έτοιμοι να σου φτιάξουμε τη μέρα. Ναι καλά κατάλαβες, αναφέρομαι στις 14 του Φλεβάρη που θα συναντήσεις το άλλο σου μισό. Μισό λοιπόν να τα θυμηθώ..

Το μενού περιλαμβάνει σαλάτα με σπανάκι και κουκουναρι, ψαρονέφρι με σως από βατόμουρα, πατάτες βραστές και για το grand finale σουφλέ σοκολάτας.

Καλά να περάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 3 φλιτζ. σπανάκι baby
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2. κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε μέσα το σπανάκι και τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε να πάει η σως παντού και σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 1 χοιρινό ψαρονέφρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ⅓ φλιτζ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • ⅓ φλιτζ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. γλυκό βατόμουρο (ή μαρμελάδα)

Διαδικασία συνταγής

  1. Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τις ίνες, τις μεμβράνες και τυχόν λίπος.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.
  3. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι το ψαρονέφρι. Το πιέζουμε να κάνει μια ελαφριά κρούστα με το πιπέρι.
  4. Σε τηγάνι θωρακίζουμε το κρέας. Το σοτάρουμε δηλαδή σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  5. Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά με 25 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το τηγάνι το ψαρονέφρι και το κρατάμε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το σκόρδο και το ξύδι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το γλυκό βατόμουρο και τον ζωμό και ανακατεύουμε. Αν το κρέας μας έχει βγάλει χυμούς στην πιατέλα, τους προσθέτουμε στο τηγάνι.
  8. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μείνει ο μισός ζωμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  9. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και το περιχύνουμε με την σάλτσα βατόμουρο.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 8 πατάτες μέτριου μεγέθους
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • 8 κόκκοι πιπέρι
  • 4 κόκκοι μπαχάρι

Διαδικασία συνταγής

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε κρύο νερό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τις τρυπάμε με πιρούνι όταν θέλουμε να δούμε αν είναι έτοιμες. Όταν το πιρούνι τρυπάει την πατάτα εύκολα μέχρι μέσα, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και σερβίρουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και μπαχαρικά της επιλογής μας.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 1 κουβερτούρα (125γρ.)
  • 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. μπράντι
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • άχνη για πασπάλισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  2. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ξεχωριστά τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε το μπράντι και την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε λίγο να ανακατευτεί με τα αυγά.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη στην μαρέγκα. Ανακατεύουμε με το χέρι φορώντας γάντι ή με κουτάλι απαλά.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τα πυρίμαχα μπολάκια, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
  5. Γεμίζουμε τα μπολάκια, ψήνουμε στους 210οC για 7 με 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  6. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Επίσης...

Θέλεις να προσέξεις τον άντρα σου και σκέφτεσαι τι να του μαγειρέψεις για την 14η του Φλεβάρη ώστε να γευθεί τον έρωτά σου. Ο cooklos είναι εδώ να σε καθοδηγήσει....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Πικάντικη σαλάτα
  • Χιουνκιάρ Μπεγιεντί
  • Πιατέλα τυριών με ξηρούς καρπούς και φρούτα
Για εσένα που θέλεις ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το μενού που θα ετοιμάσεις να αφήσει εποχή και εντυπώσεις, σου έχουμε την κατάλληλη πρόταση. Για ορεκτικό προτείνουμε σούπα γλυκοπατάτας με τσίλι....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Σούπα γλυκοπατάτας με τσίλι
  • Σολομός με τζίντζερ
  • Καρότα γλασέ
  • Ρύζι Μπασμάτι
  • Φράουλες σαν φοντί
Αν δεν ξέρεις τι μπορείς να μαγειρέψεις την ημέρα των ερωτευμένων ο cooklos είναι εδώ για να σου προτείνει ολοκληρωμένα μενού συνταγών και να κάνει την συγκεκριμένη ημέρα αξέχαστη για εσένα και το ταίρι σου....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Σαλάτα με προσούτο και σως σκόρδου
  • Φιλετάκια κοτόπουλου με μπέϊκον, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
  • Ρύζι Μπασμάτι
  • Τσιζκέικ με βάση από καρύδια και επικάλυψη από σμέουρα (Cheesecake)
  • Πιατέλα τυριών με ξηρούς καρπούς και φρούτα
Για εσάς που σας αρέσουν τα θαλασσινά και θέλετε να ετοιμάσετε κάτι ιδιαίτερο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο cooklos σας προτείνει το παρακάτω μενού....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Ρόκα με κρουτόν παρμεζάνα και λιαστή ντομάτα
  • Λιγκουίνι με θαλασσινά στο φούρνο
  • Πανακότα από ξινόγαλα με κεράσια και μύρτιλα Δράμας
Αν δεν είστε οι τύποι "ρίξε 2 λουκάνικα να λιγδώσει τ' άντερο και μετά έλα να σε πετάξω στα στρώματα" αλλά τα θέλετε τα πράγματα πιο οργανωμένα τότε αυτή η πρόταση είναι για εσάς....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Ριζότο με πέστο μανιταριών
  • Ντοματίνια με φέτα και μυρωδικά
  • Κοτόπουλο Hongroise
  • Τιραμισού
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ιδιαίτερη και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσεις. Αν είσαι λοιπόν αγόρι, διάβασε προσεκτικά το συγκεκριμένο μενού, ρίξε τα μούτρα σου ετοίμασέ το και θα μας ευχαριστείς για ολόκληρο το χρόνο. Αν είσαι κοπέλα, διάβασε προσεκτικά το συγκεκριμένο μενού, ετοίμασέ το χωρίς τυμπανοκρουσίες που θα κουράσουν το αγόρι σου, παίξ'το άνετη και θα μας ευχαριστείς για ολόκληρο το χρόνο (και εσύ)....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Κροκέτες παρμεζάνας
  • Ρόκα με βινεγκρέτ μελιού και ξηρούς καρπούς
  • Φιλέ μινιόν με σάλτσα βαλσάμικου
  • Καρότα σοτέ
  • Φράουλες ρομανόφ