Τα ομορφότερα πράγματα είναι τα πιο απλά

  • Αγίου Βαλεντίνου
Τα ομορφότερα πράγματα είναι τα πιο απλά

Τα ομορφότερα πράγματα είναι κάποιες φορές τα πιο απλά. Το ίδιο ισχύει και με τις συνταγές. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου λοιπόν, άσε την τύπισσα από δίπλα να ετοιμάζει σφιχτοδεμένες φωλιές ορτυκιού και συγκεντρώσου στο cooklos.gr.

Είμαστε έτοιμοι να σου φτιάξουμε τη μέρα. Ναι καλά κατάλαβες, αναφέρομαι στις 14 του Φλεβάρη που θα συναντήσεις το άλλο σου μισό. Μισό λοιπόν να τα θυμηθώ..

Το μενού περιλαμβάνει σαλάτα με σπανάκι και κουκουναρι, ψαρονέφρι με σως από βατόμουρα, πατάτες βραστές και για το grand finale σουφλέ σοκολάτας.

Καλά να περάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 3 φλιτζ. σπανάκι baby
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2. κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε μέσα το σπανάκι και τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε να πάει η σως παντού και σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 1 χοιρινό ψαρονέφρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ⅓ φλιτζ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • ⅓ φλιτζ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. γλυκό βατόμουρο (ή μαρμελάδα)

Διαδικασία συνταγής

  1. Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τις ίνες, τις μεμβράνες και τυχόν λίπος.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.
  3. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι το ψαρονέφρι. Το πιέζουμε να κάνει μια ελαφριά κρούστα με το πιπέρι.
  4. Σε τηγάνι θωρακίζουμε το κρέας. Το σοτάρουμε δηλαδή σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  5. Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά με 25 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το τηγάνι το ψαρονέφρι και το κρατάμε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το σκόρδο και το ξύδι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το γλυκό βατόμουρο και τον ζωμό και ανακατεύουμε. Αν το κρέας μας έχει βγάλει χυμούς στην πιατέλα, τους προσθέτουμε στο τηγάνι.
  8. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μείνει ο μισός ζωμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  9. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και το περιχύνουμε με την σάλτσα βατόμουρο.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 8 πατάτες μέτριου μεγέθους
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • 8 κόκκοι πιπέρι
  • 4 κόκκοι μπαχάρι

Διαδικασία συνταγής

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε κρύο νερό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τις τρυπάμε με πιρούνι όταν θέλουμε να δούμε αν είναι έτοιμες. Όταν το πιρούνι τρυπάει την πατάτα εύκολα μέχρι μέσα, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και σερβίρουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και μπαχαρικά της επιλογής μας.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 1 κουβερτούρα (125γρ.)
  • 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. μπράντι
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • άχνη για πασπάλισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  2. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ξεχωριστά τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε το μπράντι και την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε λίγο να ανακατευτεί με τα αυγά.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη στην μαρέγκα. Ανακατεύουμε με το χέρι φορώντας γάντι ή με κουτάλι απαλά.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τα πυρίμαχα μπολάκια, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
  5. Γεμίζουμε τα μπολάκια, ψήνουμε στους 210οC για 7 με 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  6. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Επίσης...

Γουστάρεις τα λαϊκά αγόρια και δεν είναι κρυφό. Έφτασε λοιπόν η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και θέλεις σαν κοπέλα να το γιορτάσεις. Τι θα του ετοιμάσεις; Πάπια; Κουβανέζικο ρύζι; Σούσι; Προς θεού... πρέπει να το γουστάρει ο άνθρωπος το φαγητό , όχι να ψάχνει στο manual πως να το χλαπακιάσει....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Αρνίσια παϊδάκια σε κρούστα φιστικιού
  • Ντοματίνια με φέτα και μυρωδικά
  • Σουφλέ μανιταριών
  • Ρύζι Μπασμάτι
  • Τιραμισού με φράουλες
Για εσάς που σας αρέσουν τα θαλασσινά και θέλετε να ετοιμάσετε κάτι ιδιαίτερο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο cooklos σας προτείνει το παρακάτω μενού....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Ρόκα με κρουτόν παρμεζάνα και λιαστή ντομάτα
  • Λιγκουίνι με θαλασσινά στο φούρνο
  • Πανακότα από ξινόγαλα με κεράσια και μύρτιλα Δράμας
Ο cooklos σου δίνει εναλλακτικές προτάσεις για τα μενού που θέλεις να ετοιμάσεις ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Και όπως ίσως έχεις δει, δε σου προτείνουμε ένα και δυο μενού. Άλλωστε η ποικιλία είναι αυτή που θα σε κάνει να σκεφτείς αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Βισισουάζ με κάρδαμο και καρότο
  • Πράσινη σαλάτα
  • Βουβαλίσιες μπριζόλες με μανιτάρια και γιαούρτι
  • Κουσκούς
  • Φράουλες φλαμπέ σε βότκα με παγωτό βανίλια
Σοκολάτα και φράουλα είναι από τους αγαπημένους μας συνδυασμούς για τις μέρες που θες να φτιάξεις ατμόσφαιρα με το άλλο σου μισό. Επειδή όμως τα πήραμε ανάποδα και επειδή στην ενότητα περιστάσεις σου προτείνουμε ολοκληρωμένα μενού, πάμε από την αρχή....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Σούπα Παρμαντιέ
  • Ψητές ντομάτες με μυρωδικά
  • Σπαλομπριζόλες με σαλάτα μανιταριών
  • Σουφλέ σοκολάτας με φράουλες
Η ημέρα των ερωτευμένων είναι ιδιαίτερη και συνεπώς δεν μπορούμε να σας αφήσουμε με 2-3 μόνο προτάσεις. Ο cooklos ετοιμάζει διάφορα μενού για όλα τα γούστα και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας εμπιστευθείτε και να τα ετοιμάσετε. Δεν είναι και λίγο αλλά είμαστε σίγουροι πως αξίζει τον κόπο....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Πράσινη σαλάτα με σως μελιού
  • Εξοχικό με ψαρονέφρι
  • Κρεμ μπρυλέ
Αν δεν ξέρεις τι μπορείς να μαγειρέψεις την ημέρα των ερωτευμένων ο cooklos είναι εδώ για να σου προτείνει ολοκληρωμένα μενού συνταγών και να κάνει την συγκεκριμένη ημέρα αξέχαστη για εσένα και το ταίρι σου....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Σαλάτα με προσούτο και σως σκόρδου
  • Φιλετάκια κοτόπουλου με μπέϊκον, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
  • Ρύζι Μπασμάτι
  • Τσιζκέικ με βάση από καρύδια και επικάλυψη από σμέουρα (Cheesecake)
  • Πιατέλα τυριών με ξηρούς καρπούς και φρούτα