Τα ομορφότερα πράγματα είναι τα πιο απλά

  • Αγίου Βαλεντίνου
Τα ομορφότερα πράγματα είναι τα πιο απλά

Τα ομορφότερα πράγματα είναι κάποιες φορές τα πιο απλά. Το ίδιο ισχύει και με τις συνταγές. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου λοιπόν, άσε την τύπισσα από δίπλα να ετοιμάζει σφιχτοδεμένες φωλιές ορτυκιού και συγκεντρώσου στο cooklos.gr.

Είμαστε έτοιμοι να σου φτιάξουμε τη μέρα. Ναι καλά κατάλαβες, αναφέρομαι στις 14 του Φλεβάρη που θα συναντήσεις το άλλο σου μισό. Μισό λοιπόν να τα θυμηθώ..

Το μενού περιλαμβάνει σαλάτα με σπανάκι και κουκουναρι, ψαρονέφρι με σως από βατόμουρα, πατάτες βραστές και για το grand finale σουφλέ σοκολάτας.

Καλά να περάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 3 φλιτζ. σπανάκι baby
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2. κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε μέσα το σπανάκι και τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε να πάει η σως παντού και σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 1 χοιρινό ψαρονέφρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ⅓ φλιτζ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • ⅓ φλιτζ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. γλυκό βατόμουρο (ή μαρμελάδα)

Διαδικασία συνταγής

  1. Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τις ίνες, τις μεμβράνες και τυχόν λίπος.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.
  3. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι το ψαρονέφρι. Το πιέζουμε να κάνει μια ελαφριά κρούστα με το πιπέρι.
  4. Σε τηγάνι θωρακίζουμε το κρέας. Το σοτάρουμε δηλαδή σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  5. Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά με 25 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το τηγάνι το ψαρονέφρι και το κρατάμε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το σκόρδο και το ξύδι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το γλυκό βατόμουρο και τον ζωμό και ανακατεύουμε. Αν το κρέας μας έχει βγάλει χυμούς στην πιατέλα, τους προσθέτουμε στο τηγάνι.
  8. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μείνει ο μισός ζωμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  9. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και το περιχύνουμε με την σάλτσα βατόμουρο.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 8 πατάτες μέτριου μεγέθους
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • 8 κόκκοι πιπέρι
  • 4 κόκκοι μπαχάρι

Διαδικασία συνταγής

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε κρύο νερό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τις τρυπάμε με πιρούνι όταν θέλουμε να δούμε αν είναι έτοιμες. Όταν το πιρούνι τρυπάει την πατάτα εύκολα μέχρι μέσα, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και σερβίρουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και μπαχαρικά της επιλογής μας.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 1 κουβερτούρα (125γρ.)
  • 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. μπράντι
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • άχνη για πασπάλισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  2. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ξεχωριστά τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε το μπράντι και την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε λίγο να ανακατευτεί με τα αυγά.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη στην μαρέγκα. Ανακατεύουμε με το χέρι φορώντας γάντι ή με κουτάλι απαλά.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τα πυρίμαχα μπολάκια, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
  5. Γεμίζουμε τα μπολάκια, ψήνουμε στους 210οC για 7 με 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  6. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Επίσης...

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι και ανήμερα του αγίου Βαλεντίνου είναι η ιδανική μέρα να το επιβεβαιώσεις. Προσοχή μόνο στις ποσότητες γιατί το αρκούδι δε χορεύει ούτε νηστικό, ούτε σκασμένο από το φαί, άσε τι λένε οι άλλοι....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Μανιτάρια πορτομπέλο σοτέ
  • Σαλάτα waldorf
  • Πικάντικες γαρίδες
  • Ρύζι Μπασμάτι
  • Σοκολατένια τρουφάκια με βαλσάμικο
Ένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις την ημέρα των ερωτευμένων είναι να μη βαρυστομαχιάσεις και μετά δεν έχεις δυνάμεις για... άλλα πράγματα. Ο cooklos είναι και πάλι εδώ για να σε βοηθήσει και πολύ καλά κάνεις και μας εμπιστεύεσαι. Είμαστε πάντα μέσα στις σκέψεις σου, μέχρι βεβαίως βεβαίως την ώρα που θα πέσετε στο κρεβάτι....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Ποικιλία τυριών με ελληνικά μινι καπρέζε
  • Ποικιλία αλλαντικών για μπύρα ή κρασάκι
Αν δεν είστε οι τύποι "ρίξε 2 λουκάνικα να λιγδώσει τ' άντερο και μετά έλα να σε πετάξω στα στρώματα" αλλά τα θέλετε τα πράγματα πιο οργανωμένα τότε αυτή η πρόταση είναι για εσάς....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Ριζότο με πέστο μανιταριών
  • Ντοματίνια με φέτα και μυρωδικά
  • Κοτόπουλο Hongroise
  • Τιραμισού
Μην αναρωτιέσαι αν  υπάρχει ή όχι Άγιος Βαλεντίνος. Πραγματικά, σπαταλάς το χρόνο σου και στο λέω υπεύθυνα ότι είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει σημασία έχει τι πιστεύει το ταίρι σου....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Πίτσα βαλεντίνα (pizza valentina)
  • Σαλάτα πολύχρωμη
  • Μπανάνες σοτέ με ρούμι
Σοκολάτα και φράουλα είναι από τους αγαπημένους μας συνδυασμούς για τις μέρες που θες να φτιάξεις ατμόσφαιρα με το άλλο σου μισό. Επειδή όμως τα πήραμε ανάποδα και επειδή στην ενότητα περιστάσεις σου προτείνουμε ολοκληρωμένα μενού, πάμε από την αρχή....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Σούπα Παρμαντιέ
  • Ψητές ντομάτες με μυρωδικά
  • Σπαλομπριζόλες με σαλάτα μανιταριών
  • Σουφλέ σοκολάτας με φράουλες
Αν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι πραγματικά νόστιμο, εγγυημένη γεύση και εύκολο για την ιδιαίτερη μέρα των ερωτευμένων, ο cooklos χώνει και πάλι τη μύτη του και σας προτείνει....

Μενού

Αναφορά συνταγής:
  • Λάχανο σαλάτα με μυζήθρα, ρίγανη και φασκόμηλο
  • Μπουκατίνι με κόκκινη σάλτσα, αμύγδαλα και παρμεζάνα
  • Cheesecake με φράουλες