Τα ομορφότερα πράγματα είναι τα πιο απλά

Τα ομορφότερα πράγματα είναι κάποιες φορές τα πιο απλά. Το ίδιο ισχύει και με τις συνταγές. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου λοιπόν, άσε την τύπισσα από δίπλα να ετοιμάζει σφιχτοδεμένες φωλιές ορτυκιού και συγκεντρώσου στο cooklos.gr.

Είμαστε έτοιμοι να σου φτιάξουμε τη μέρα. Ναι καλά κατάλαβες, αναφέρομαι στις 14 του Φλεβάρη που θα συναντήσεις το άλλο σου μισό. Μισό λοιπόν να τα θυμηθώ..

Το μενού περιλαμβάνει σαλάτα με σπανάκι και κουκουναρι, ψαρονέφρι με σως από βατόμουρα, πατάτες βραστές και για το grand finale σουφλέ σοκολάτας.

Καλά να περάσετε.

Συνοπτικά οι συνταγές

Υλικά συνταγής

  • 3 φλιτζ. σπανάκι baby
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2. κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε μέσα το σπανάκι και τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε να πάει η σως παντού και σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 1 χοιρινό ψαρονέφρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ⅓ φλιτζ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • ⅓ φλιτζ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. γλυκό βατόμουρο (ή μαρμελάδα)

Διαδικασία συνταγής

  1. Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τις ίνες, τις μεμβράνες και τυχόν λίπος.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.
  3. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι το ψαρονέφρι. Το πιέζουμε να κάνει μια ελαφριά κρούστα με το πιπέρι.
  4. Σε τηγάνι θωρακίζουμε το κρέας. Το σοτάρουμε δηλαδή σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  5. Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά με 25 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το τηγάνι το ψαρονέφρι και το κρατάμε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το σκόρδο και το ξύδι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το γλυκό βατόμουρο και τον ζωμό και ανακατεύουμε. Αν το κρέας μας έχει βγάλει χυμούς στην πιατέλα, τους προσθέτουμε στο τηγάνι.
  8. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μείνει ο μισός ζωμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  9. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και το περιχύνουμε με την σάλτσα βατόμουρο.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 8 πατάτες μέτριου μεγέθους
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • 8 κόκκοι πιπέρι
  • 4 κόκκοι μπαχάρι

Διαδικασία συνταγής

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε κρύο νερό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τις τρυπάμε με πιρούνι όταν θέλουμε να δούμε αν είναι έτοιμες. Όταν το πιρούνι τρυπάει την πατάτα εύκολα μέχρι μέσα, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και σερβίρουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και μπαχαρικά της επιλογής μας.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 1 κουβερτούρα (125γρ.)
  • 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. μπράντι
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • άχνη για πασπάλισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  2. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ξεχωριστά τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε το μπράντι και την λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε λίγο να ανακατευτεί με τα αυγά.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη στην μαρέγκα. Ανακατεύουμε με το χέρι φορώντας γάντι ή με κουτάλι απαλά.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τα πυρίμαχα μπολάκια, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
  5. Γεμίζουμε τα μπολάκια, ψήνουμε στους 210οC για 7 με 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  6. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Περισσότερα μενού της κατηγορίας

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου περνάει από το στομάχι
Κατηγορία: Αγίου Βαλεντίνου

Μενού

  • Κροκέτες παρμεζάνας
  • Ρόκα με βινεγκρέτ μελιού και ξηρούς καρπούς
  • Φιλέ μινιόν με σάλτσα βαλσάμικου
  • Καρότα σοτέ
  • Φράουλες ρομανόφ
Και τα λαϊκά αγόρια γιορτάζουν του Αγίου Βαλεντίνου
Κατηγορία: Αγίου Βαλεντίνου

Μενού

  • Αρνίσια παϊδάκια σε κρούστα φιστικιού
  • Ντοματίνια με φέτα και μυρωδικά
  • Σουφλέ μανιταριών
  • Ρύζι Μπασμάτι
  • Τιραμισού με φράουλες