Μακαρόνια ογκρατέν

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. μακαρόνια κοντά (βίδες, πένες κ.α.)
  • 100γρ. γραβιέρα ΚρήτηςΠαραδοσιακό ελληνικό σκληρό τυρί. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από πρόβειο και γίδινο. Είναι γνωστό για την υπόγλυκη γεύση του. Θεωρείται τυρί υψηλής ποιότητας.
  • 150γρ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
  • 200γρ. κασέρι τριμμένο
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 150γρ. βούτυρο

για τη μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 αυγά
  • 70γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο
cooklathina
Ποσότητα: 8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλΓαλλική σάλτσα με βούτυρο, αλεύρι, γάλα. Γνωστή στην ελληνική κουζίνα για την χρησιμότητα της στον παραδοσιακό μουσακά αλλά και στο παστίτσιο. Το όνομα της το πήρε από τον δημιουργό της, Λουί ντε Μπεσαμέλ.. Βάζουμε σε μπολ το μισό γάλα και διαλύουμε με σύρμα το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Όταν το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε δυνατά.
  2. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μεγάλο πυρέξ. Καίμε λίγο το βούτυρο σε ένα μπρίκι και περιχύνουμε με αυτό τα ζυμαρικά.
  3. Ανακατεύουμε τα τυριά και το μπέικον και κρατάμε ενάμιση φλιτζάνι στην άκρη. Προσθέτουμε στα ζυμαρικά τα τυριά με το μπέικον και ένα φλιτζάνι μπεσαμέλ και ανακατατεύουμε.
  4. Στρώνουμε καλά σε ταψί και προσθέτουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 45 λεπτά.
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε. Αν το κόψουμε ζεστό θα διαλυθεί.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 14275 Εμφανίσεις σήμερα: 1