Χοιρινό στην κατσαρόλα

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (από μπούτι ή ωμοπλάτη)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 - 2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί.
  3. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες.
  6. Σερβίρουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Σε περίπτωση που το κρέας έχει τραβήξει όλα τα υγρά, προσθέτουμε ζεστό νεράκι.