Τα πάντα για τα ραπανάκια!

Τα ραπανάκια ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών. Έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φώσφορο και ψευδάργυρο. Η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε νερό τα κατατάσσει σ'ένα από τα πιο υγιεινά σνακ που δροσίζουν και ενυδατώνουν τον οργανισμό, επιπρόσθετα βοηθούν στην μείωση του κινδύνου θερμοπληξίας το καλοκαίρι και στην ομορφιά εκ των έσω βοηθώντας το δέρμα να μείνει ενυδατωμένο και τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες. Η βιταμίνη C που περιέχουν τα ραπανάκια μας βοηθά στην καταπολέμηση και την πρόληψη των λοιμόξεων. Τα ραπανάκια έχουν πολύ λίγες θερμίδες και με την ελαφρώς πικάντικη γεύση τους βοηθούν στην απώλεια βάρους αν αντικαταστήσουμε τα ανθυγιεινά σνακ με αυτά. Συνδυάζονται τέλεια μέσα σαλάτες αλλά μπορούμε να τα προσθέσουμε και σε χυμούς φρούτων και λαχανικών.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Σπανάκι με ραπανάκια
Σπανάκι με ραπανάκια

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Σαλάτες, Σαλάτες ωμές

Σαλάτα σπανάκι με κρέμα βαλσαμικού

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Σαλάτες, Σαλάτες ωμές