Η καρπουζόπιτα ανά την Ελλάδα

Η καρπουζόπιτα είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Κυκλάδων. Είναι σπεσιαλιτέ της Μήλου, αλλά φτιάχνεται σχεδόν σε όλα τα Κυκλαδίτικα νησιά αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στη Μεσσηνία την αποκαλούν "καρπουζαλευριά" και στη Φολέγανδρο "καρπουζένια". Το μυστικό για την επιτυχία της συνταγής είναι να έχουμε ένα καλό, ώριμο και κόκκινο καρπούζι για να τη φτιάξουμε.

Σχετικές συνταγές

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Γλυκά, Φρούτων
Δυσκολία: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1.200γρ. ψίχα από καρπούζι εκτός ψυγείου (ζυγισμένο χωρίς τα κουκούτσια) 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι ελαιόλαδο ½ φλιτζ. μέλι ⅓ κ.γ. κανέλα ⅓ κ.γ....