Το καρπούζι είναι ένα από τα αγαπημένα αλλά και παρεξηγημένα φρούτα του καλοκαιριού. Δεν προσφέρει στον οργανισμό μας μόνο νερό (αποτελείται κατά 90%) και ζάχαρη (5% περιεκτικότητα), αλλά είναι πολύ...
Καρπουζόπιτα Μήλου
Υλικά συνταγής
- 1.200γρ. ψίχα από καρπούζι εκτός ψυγείου (ζυγισμένο χωρίς τα κουκούτσια)
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. μέλι
- ⅓ κ.γ. κανέλα
- ⅓ κ.γ. γαρύφαλλο
- 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πακετάκι σουσάμι για πασπάλισμα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Λιώνουμε ελαφρώς το καρπούζι με τα χέρια μας σε ένα μπολ, αλλά αφήνουμε και μεγάλα κομμάτια στο μέγεθος περίπου ενός καρυδιού.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα 3 ποτήρια αλεύρι. Ζυμώνουμε ώστε να ενσωματωθεί καλά όλο το αλεύρι. Πρέπει να έχουμε ένα νερουλό μείγμα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. μπόλικο σουσάμι, ώστε να κάνει κρούστα.
- Απλώνουμε τη ζύμη μας σε πάχος, το πολύ, ένα δάχτυλο. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πολύ σουσάμι.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 °C, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη μία ώρα. Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο, θα φαίνεται λίγο ζουμερή ακόμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και όσο κρυώνει δένει.
- Σερβίρουμε με παγωτό και μέλι ή σκέτη.
Μήλος
Κυκλάδες
Αυτό το ήξερες
Ο υδροπέπων, όπως ονομάζεται στα ελληνικά το γνωστό σε όλους μας καρπούζι (karpuz τούρκικη λέξη), καλλιεργείται σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο και αριθμεί πάνω από 1200 ποικιλίες!Πρώτοι...
Η καρπουζόπιτα είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Κυκλάδων. Είναι σπεσιαλιτέ της Μήλου, αλλά φτιάχνεται σχεδόν σε όλα τα Κυκλαδίτικα νησιά αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Στη Μεσσηνία την...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11023
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο