Η ιστορία της κρεμ μπρυλέ

Η κρεμ μπρυλέ είναι ένα φημισμένο γλυκό, χωρίς ξεκάθαρη προέλευση. Η Γαλλία και η Αγγλία διεκδικούν την πατρότητα αυτού του κλασικού γλυκίσματος. Αν και το όνομά της προεξοφλεί τη γαλλική καταγωγή της, οι Άγγλοι υποστηρίζουν με σθένος ότι αυτοί την εφηύραν. Η πρώτη εμφάνιση του γλυκού σε βιβλίο μαγειρικής γίνεται το 1961 από το Γάλλο σεφ Φρανσουά Μασιάλο. Οι Εγγλέζοι από την πλευρά τους, θέλουν να πιστεύουν ότι το γλυκό δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στις κουζίνες του κολεγίου Τρίνιτι, όπου η ζάχαρη κρυσταλλώνει με τη βοήθεια ενός πυρωμένου σίδερου με το οικόσημο του κολλεγίου.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Κρεμ μπρυλέ

Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Γλυκά, Κρέμες