Η κρεμ μπρυλέ είναι ένα φημισμένο γλυκό, χωρίς ξεκάθαρη προέλευση. Η Γαλλία και η Αγγλία διεκδικούν την πατρότητα αυτού του κλασικού γλυκίσματος. Αν και το όνομά της προεξοφλεί τη γαλλική καταγωγή...
Κρεμ μπρυλέ
Υλικά συνταγής
- 500γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 κρόκοι
- 1 κ.σ. ζάχαρη ψιλή
- 2 βανίλιες ή 1 «φασόλι» βανίλιας
- ζάχαρη ψιλή για το πασπάλισμα
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να «κάψει» καλά, μαζί με την βανίλια ( αν χρησιμοποιείτε «φασόλι» να το έχετε χαραγμένο από πρίν). Βγάζουμε την κρέμα από την φωτιά μόλις πριν αρχίσει να βράζειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να σφίξουν. Ρίχνουμε την κρέμα σε κλωστή σιγά-σιγά μέσα στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ετοιμάζουμε ένα μπενμαρί και χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο που το νερό μόλις να σιγοβράζειΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας.. Βάζουμε από πάνω το μείγμα με τα αυγά και την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να μένει στο κουτάλι ένα παχύ στρώμα κρέμας χωρίς να τρέχει.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε πήλινα μπολάκια που μπαίνουν στο φούρνο. Τα βάζουμε στο ψυγείο.
- Όταν η κρέμα παγώσει πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. από πάνω με ζάχαρη. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και βάζουμε τα μπολάκια κάτω από το γκριλ να καραμελώσει η ζάχαρη (αν έχετε φλόγιστρο καίτε απλά τη ζάχαρη από πάνω).
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4213
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο