Μαρμελάδα βατόμουρο – ροδάκινο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό βατόμουρα
  • 600γρ. ροδάκινα (αφού καθαριστούν)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. νερό
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: Περίπου 1 ½ κιλό μαρμελάδα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τα φρούτα μας και τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει τη ζάχαρη, προσέχοντας να μη βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το μείγμα.
  3. Αφού διαλυθεί η ζάχαρη, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
  4. Ελέγχουμε αν έπηξε όσο θέλουμε η μαρμελάδα μας και βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
  5. Αφού κρυώσει η μαρμελάδα μας, σφραγίζουμε τα βάζα.

Αυτό το ήξερες

  Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές. Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το ροδάκινο αποτελείται κατα 89% από νερό, με αποτέλεσμα να συντελεί στην ενυδάτωση του οργανισμού. Ειναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και είναι καλή πηγή ασβεστίου,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2087 Εμφανίσεις σήμερα: 0