Μοσχαράκι με πράσα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

 

για το μοσχάρι

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, σπάλα, ελιά, μπούτι)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. μπαχάρι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τα πράσα

  • 2 κιλά πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο τριμμένο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ντομάτα φρέσκια ή χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Ξεκινάμε με το κρέας. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρέας και το κρεμμύδι. Μόλις πάρουν χρώμα τα κομμάτια του κρέατος προσθέτουμε νερό να το σκεπάζει ίσα ίσα. Ξαφρίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι σχεδόν να σωθεί το νερό. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά εκτός από το αλάτι. Προσθέτουμε λίγο επιπλέον νεράκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με την σάλτσα του. Αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη.
  2. Παράλληλα καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα κατά μήκος και σε φέτες. Τα πλένουμε καλά και τα μπλανσάρουμεΣε κοχλάζων νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους.. Τα στραγγίζουμε.
  3. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά και λίγο νερό (να μην τα σκεπάσει). Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το λεμόνι.
  4. Μόλις μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε αλάτι και τα πράσα. Δίνουμε μια τελευταία βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. στο φαγητό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 22524 Εμφανίσεις σήμερα: 2