Πώς καταλαβαίνουμε ότι έδεσε η μαρμελάδα;

Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι προς το πλάι να μην χύνεται, να είναι τόσο σφιχτή, όσο για να αλείφεται.

Για να δουμε αν εδεσε η μαρμελαδα, όταν την κάνουμε σε κατσαρόλα παίρνουμε με μια ξύλινη κουτάλα μια μικρή ποσότητα, γέρνουμε τη κουτάλα λίγο για να ρίξουμε τη μαρμελάδα ξανά μέσα στην κατσαρόλα και εάν στο τέλος ενώνονται οι σταγόνες στην άκρη της κουτάλας σε πηχτή μάζα τότε είναι έτοιμη!

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Μαρμελάδα βανίλια δαμάσκηνο
Μαρμελάδα βανίλια δαμάσκηνο

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Νηστίσιμες

Μαρμελάδα φράουλα για αρχάριους
Μαρμελάδα φράουλα για αρχάριους

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Vegan, Vegetarian

Μαρμελάδα αχλάδι
Μαρμελάδα αχλάδι

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες

Μαρμελάδα πορτοκάλι
Μαρμελάδα πορτοκάλι

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού

Μαρμελάδα κυδώνι
Μαρμελάδα κυδώνι

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες

Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες