Πώς καταλαβαίνουμε ότι έδεσε η μαρμελάδα;

Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι προς το πλάι να μην χύνεται, να είναι τόσο σφιχτή, όσο για να αλείφεται.

Για να δουμε αν εδεσε η μαρμελαδα, όταν την κάνουμε σε κατσαρόλα παίρνουμε με μια ξύλινη κουτάλα μια μικρή ποσότητα, γέρνουμε τη κουτάλα λίγο για να ρίξουμε τη μαρμελάδα ξανά μέσα στην κατσαρόλα και εάν στο τέλος ενώνονται οι σταγόνες στην άκρη της κουτάλας σε πηχτή μάζα τότε είναι έτοιμη!

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Μαρμελάδα πορτοκάλι
Μαρμελάδα πορτοκάλι

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού

Μαρμελάδα κυδώνι
Μαρμελάδα κυδώνι

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες

Μαρμελάδα φράουλα με στέβια

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες

Μαρμελάδα κεράσι με κομμάτια φρούτου
Μαρμελάδα κεράσι με κομμάτια φρούτου

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες