Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Κότσια χοιρινά με δενδρολίβανο και πορτοκάλι
Υλικά συνταγής
- 2 χοιρινά κότσια
- 5 μέτριες πατάτες
- 3 καρότα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
- 1 κ.σ. μέλι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- μερικά κλαράκια δενδρολίβανου
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180oC στον αέρα ή στους 200oC στις αντιστάσεις.
- Τοποθετούμε τα κότσια στη γάστρα. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβουμε τις πατάτες μεγάλες κυδωνάτες και τα καρότα μας σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε κι αυτά στη γάστρα. Φροντίζουμε να μην καλύπτεται το κρέας μας από τα λαχανικά.
- Κάνουμε μια πρόχειρη μαρινάδα με τη μουστάρδα, το χυμό, το μέλι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες.
- Ρίχνουμε το φρέσκο δενδρολίβανο, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 2½ ώρες περίπου.
- Ανά διαστήματα ανοίγουμε το καπάκι και περιχύνουμε τα κότσια με τη μαρινάδα.
- Αφού βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθούνε για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 39838
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο