Νηστίσιμο κέικ με σταφίδες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.9 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 ποτήρια λάδι
  • 3 ποτήρια χυμός πορτοκάλι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 500γρ. σταφίδες αλευρωμένες
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 βανίλια
  • 1 κιλό αλεύρι (αφαιρούμε περίπου 1 φλιτζ.)
  • 500γρ. καρύδια (προαιρετικά)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Με σύρμα χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι. Πάνω από το μπολ με τη ζάχαρη και το λάδι διαλύουμε τη σόδα φαγητού στο χυμό πορτοκαλιού (θα αφρίσει και θέλουμε να πέσει μέσα στο μπολ). Ανακατεύουμε κι έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί 30x40 και το αλευρώνουμε. Το τινάζουμε να φύγουν τα πολλά αλεύρια και προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μια ώρα και 10 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 12319 Εμφανίσεις σήμερα: 8