Ιταλικό κέικ Αμαρέττι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • ¾ φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας
  • 1 φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ
  • 1 φλιτζ. ιταλικά μπισκότα αμαρέττι
  • ½ φλιτζ. βούτυρο ή μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • ⅔ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • κακάο για το πασπάλισμα (περίπου 2 κ.σ.)
Ευρώπη (Ιταλία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.
  2. Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα για τάρταΕίδος ανοικτής πίτας. Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή. 22–25εκ. ή σε ταψάκι ( αν έχετε αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος απλά ψεκάστε τη φόρμα).
  3. Σε μπαίν μαρί1) Τρόπος ψησίματος, κατά τον οποίο σε σκεύος με νερό (πχ. ταψί ή κατσαρόλα) τοποθετούμε σκεύη μικρότερα (πχ.φόρμες , μπασίνες κ.ά.) με το ευαίσθητο προς παρασκευή φαγητό. Το νερό μέσα στο μεγάλο σκεύος δεν ξεπερνάει το σημείο βρασμού. Χρησιμεύει και για τη διατήρηση ενός εδέσματος ζεστού. 2) Εγκατάσταση με ζεστό νερό που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές κουζίνες για την διατήρηση των ευαίσθητων εδεσμάτων. ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
  4. Σε multi διαλύουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα μπισκότα.
  5. Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και προθέτουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε ένα–ένα τα αυγά και τέλος το μείγμα με τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και τις λιωμένες σταγόνες σοκολάτας.
  6. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
  7. Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου (να βγαίνει το ξυλάκι ή το μαχαίρι καθαρό).
  8. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά, μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κακάο.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το κέικ αυτό δε μοιάζει με τα κέικ που συνήθως κάνουμε. Δεν είναι φουσκωτό, μοιάζει με τάρτα πιο πολύ και βγάζει 6 μερίδες!

Σχόλια

Από τον Γεωργία την ημ/νία 02/18/2017 - 14:26
Ποια μπισκοτα ακριβώς θελει η συνταγή?
Από τον cooklila την ημ/νία 02/18/2017 - 19:50
Αμαρέττι λέγονται, μπορείς να τα βρεις στα περισσότερα super market.
Από τον Αναστασία την ημ/νία 02/01/2018 - 08:01
Το έφτιαξα παιδιά... δεν υπάρχει ! Τέλειο!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 11177 Εμφανίσεις σήμερα: 2