Μαρμελάδα κυδώνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κυδώνια
  • 750γρ. ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 λίτρο νερό
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: Μας δίνει 1250 γρ. μαρμελάδας

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε από σπόρια και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κυδώνια.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη.
  3. Τα σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  6. Προσέχουμε όση ώρα ανακατεύουμε να μην πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. η μαρμελάδα.
  7. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για μισή ώρα ακόμη με ανοιχτή κατσαρόλα.
  8. Ελέγχουμε αν έδεσε όσο θέλουμε η μαρμελάδα και αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
  9. Κλείνουμε τα βαζάκια όταν κρυώσει η μαρμελάδα μας.

Αυτό το ήξερες

  Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές. Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Ο Σόλων είχε θεσπίσει με διάταγμά του πως η νύφη και ο γαμπρός θα έπρεπε να κλείνονταν σε ένα δωμάτιο και να φάνε ένα κυδώνι μαζί. (Πηγή: «Βίοι Παράλληλοι», Πλουτάρχου)
Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται ως...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η μαρμελάδα αυτή στην τελική της μορφή περιέχει μικρά κομματάκια φρούτου.

Σχόλια

Από τον λιτσα.τ την ημ/νία 11/15/2016 - 19:23
η δικη μου μαρμελαδα κυδωνι εγινε πενττανοστιμη μεν αλλα θαμπη.τι μπορει να εφταιξε; μηπως το πιμερ;
Από τον cookefi την ημ/νία 11/17/2016 - 12:02
Μου έχει τύχει κι εμένα να βγεί σχεδόν άσπρη αλλά ήταν εξίσου νόστιμη και δεν υπήρχε πρόβλημα. Ίσως φταίει η ποικιλία από τα κυδώνια ή λίγο παραπάνω βράσιμο. Δεν νομίζω πως φταίει το οτι πολτοποίησες με ραβδομπλέντερ. Καλοφάγωτη!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 13635 Εμφανίσεις σήμερα: 4