Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές.
Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Μαρμελάδα κυδώνι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κυδώνια
- 750γρ. ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 λίτρο νερό
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: Μας δίνει 1250 γρ. μαρμελάδας
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεφλουδίζουμε, καθαρίζουμε από σπόρια και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα κυδώνια.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη.
- Τα σιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσέχουμε όση ώρα ανακατεύουμε να μην πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. η μαρμελάδα.
- Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για μισή ώρα ακόμη με ανοιχτή κατσαρόλα.
- Ελέγχουμε αν έδεσε όσο θέλουμε η μαρμελάδα και αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
- Κλείνουμε τα βαζάκια όταν κρυώσει η μαρμελάδα μας.
Αυτό το ήξερες
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Ο Σόλων είχε θεσπίσει με διάταγμά του πως η νύφη και ο γαμπρός θα έπρεπε να κλείνονταν σε ένα δωμάτιο και να φάνε ένα κυδώνι μαζί.
(Πηγή: «Βίοι Παράλληλοι», Πλουτάρχου)
Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται ως...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η μαρμελάδα αυτή στην τελική της μορφή περιέχει μικρά κομματάκια φρούτου.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 21510
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο