Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα
Υλικά συνταγής
για το χαλβά
- ½ ποτήρι ηλιέλαιο
- ½ ποτήρι βούτυρο λιωμένο
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι
- 1 ποτήρι αμύγδαλα λευκά
για το σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 λεμόνι (η φλούδα του)
- 1 ξύλο κανέλας
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά μαζί να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει το μείγμα να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο και στο βούτυρο τα αμύγδαλα να καβουρδιστούνΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε μερικά αμύγδαλα για να στολίζουμε στο σερβίρισμα το χαλβά.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πάρει μελί χρώμα το σιμιγδάλι αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι λίγο-λίγο ανακατεύοντας διαρκώς.
- Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία ψήνουμε τον χαλβά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Μεταφέρουμε σε ταψί ή φόρμες ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε να κρυώσει λίγο ακόμη αλλά όχι εντελώς πριν να σερβίρουμε. Στολίζουμε κάθε κομμάτι που σερβίρουμε με ένα δυό αμύδγαλα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9236
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο