Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για το χαλβά

  • ½ ποτήρι ηλιέλαιο
  • ½ ποτήρι βούτυρο λιωμένο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα λευκά

για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 λεμόνι (η φλούδα του)
  • 1 ξύλο κανέλας
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά μαζί να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει το μείγμα να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο και στο βούτυρο τα αμύγδαλα να καβουρδιστούνΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε μερικά αμύγδαλα για να στολίζουμε στο σερβίρισμα το χαλβά.
  3. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πάρει μελί χρώμα το σιμιγδάλι αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι λίγο-λίγο ανακατεύοντας διαρκώς.
  4. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία ψήνουμε τον χαλβά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  5. Αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Μεταφέρουμε σε ταψί ή φόρμες ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε να κρυώσει λίγο ακόμη αλλά όχι εντελώς πριν να σερβίρουμε. Στολίζουμε κάθε κομμάτι που σερβίρουμε με ένα δυό αμύδγαλα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3989 Εμφανίσεις σήμερα: 0