Μαρμελάδα φιρίκι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φιρίκια (αφού καθαριστούν)
  • 800γρ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 μεγάλα βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα φιρίκια από φλούδα και σποράκια, τα κόβουμε σε μικρά ζάρια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο.
  2. Την επόμενη μέρα, βάζουμε τα φιρίκια να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας την κανέλλα. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας στην αρχή αρκετά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
  3. Αν μας αρέσει πιο σφιχτή η μαρμελάδα την αφήνουμε να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. μερικά λεπτά ακόμη.

Αυτό το ήξερες

Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7718 Εμφανίσεις σήμερα: 6