Χαλβάς πολίτικος νηστίσιμος

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για το χαλβά

  • 2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο εξ.παρθένο
  • 1½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. καρυδόψιχαΤα καρύδια αφού αφαιρεθεί το σκληρό εξωτερικό τους τσόφλι. τριμμένη
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 3 κ.σ. σταφίδες
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη

για το σιρόπι

  • ½ φλιτζ. μέλι
  • 4½ φλιτζ.νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 λεμόνι (η φλούδα)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν μέχρι να λιώσει το μέλι.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα, αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μόλις το σιμιγδάλι πάρει ελαφρύ χρώμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι, προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστό κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι το σιμιγδάλι, για περίπου πέντε λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε με πετσέτα για μερικά λεπτά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε φόρμα ζαχαροπλαστικής ή ατομικά φορμάκια.
  5. Όταν θέλουμε να τον σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κανέλα και προαιρετικά μεζάχαρη.
Γενικά
Πολίτικες συνταγές

Αυτό το ήξερες

  Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό, που μπορεί κανείς να βρει σε διάφορες παραλλαγές σε διάφορες χώρες των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Mέσης Ανατολής. Δεν είναι γνωστό...
Μέσα στο χαλβά ή σαν διακόσμηση μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, κυρίως αμύγδαλα και σταφίδες. Μπορούμε επίσης να αρωματίσουμε με μπαχαρικά όπως βανίλια, γαρύφαλλα, κανέλα, κάρδαμο ή κρόκο....

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μέσα στο χαλβά ή σαν διακόσμηση μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, κυρίως αμύγδαλα και σταφίδες. Μπορούμε επίσης να αρωματίσουμε με μπαχαρικά όπως βανίλια, γαρύφαλλο, κανέλα, κάρδαμο ή κρόκο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8599 Εμφανίσεις σήμερα: 0