Πιπεριές γεμιστές με ρύζι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (34 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 12 πιπεριές για γέμισμα
  • 250-300γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα (υπολογίζουμε 2 κ.σ. ρύζι για κάθε μέτριου μεγέθους πιπεριά)
  • 500γρ. ντομάτα κονκασέ φρέσκια ή εμπορίου
  • 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε τα σπόρια.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι. Μόλις μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. και τα μπαχαρικά.
  3. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  4. Σιγοβράζουμε τη φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση. για 5 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Γεμίζουμε τις πιπεριές (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι διογκώνεται κατά το ψήσιμο) και τις βάζουμε σε ταψί. Αλατίζουμε από πάνω και περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και το υπόλοιπο λάδι.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο.
  7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα.
  8. Σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Διαλέγουμε τις πιπεριές μας περίπου στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Σχόλια

Από τον Σοφια την ημ/νία 09/28/2018 - 13:48
Πεντανοστιμα
Από τον Γιώργος την ημ/νία 08/19/2019 - 16:51
πεντανοστιμα έχω χάσει τη γυναίκα μου και προσπαθώ να με κάθε τρόπο να κάνω το φαγητό όσο ποιο νόστιμο γίνεται

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 171894 Εμφανίσεις σήμερα: 23