Μπιφτέκια μοσχαρίσια στη σχάρα

Μπιφτέκια μοσχαρίσια στη σχάρα

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 3.8 (6 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ελαιόλαδο για επάλειψη
  • χυμός λεμόνι
  • 1 κοφτό κ.σ. αλάτι
  • 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
  2. Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Ψήνουμε σε σχάρα, σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα επαλήψουμε τα μπιφτέκια μας με ελαιόλαδο. Ενδιάμεσα του ψησίματος επαλήφουμε τα μπιφτέκια μας με χυμό λεμονιού.
  6. Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα του φούρνου μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα μας και τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα. Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ταψάκι με νερό ώστε να τρέχουν μέσα τα ζουμιά από τα μπιφτέκια. Ψήνουμε στους 180 °C.
  7. Μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους χρειάζονται περίπου 7 λεπτά ψησίματος στη σχάρα.
  8. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας ζεστά.

Αυτό το ήξερες;

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

1. Ζυμώνουμε τον κιμά με βρεγμένα χέρια ώστε να μην κολλάει στα χέρια ο κιμάς, αλλά και για να πάρει την υγρασία που θα τον κάνει αφράτο.
2. Στην περίπτωση που ενώ ζυμώνουμε τον κιμά, το μείγμα μας δεν είναι αρκετά σφικτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ώστε να κάνουμε πιο συμπαγές το μείγμα μας. Στην αντίθετη περίπτωση, αν το μείγμα μας είναι πολύ σφικτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι ή κρασί ή ελαιόλαδο.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookon
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: σχάρα
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Δες επίσης...

Μπιφτέκια χοιρινά στη σχάρα

Κατηγορία: Κρέας, Κιμά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό κιμάς χοιρινός από κιλότο ή στρογγυλό 1 αυγό 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο 2 μεγάλες φέτες...

Μπιφτέκια αρνίσια στη σχάρα

Κατηγορία: Κρέας, Κιμά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό κιμάς αρνίσιος από μπούτι χωρίς το εξωτερικό λίπος ή από σπάλα 1 αυγό 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο...

Μπιφτέκια στρουθοκαμήλου στη σχάρα

Κατηγορία: Κρέας, Κιμά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό κιμάς στρουθοκαμήλου 1 αυγό 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί,...

Μπιφτέκια γαλοπούλας στη σχάρα

Κατηγορία: Κρέας, Κιμά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό κιμάς γαλοπούλας από στήθος ή μπούτι 1 αυγό 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο 2 μεγάλες φέτες...

Μπιφτέκια με μοσχοκάρυδο και θυμάρι στη σχάρα

Κατηγορία: Κρέας, Κιμά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός) 1 αυγό 1 κρεμμύδι μεγάλο,...

Σουτζουκάκια στη σχάρα

Κατηγορία: Κρέας, Κιμά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 500γρ. κιμάς χοιρινός ή αρνίσιος 1 αυγό 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο 2...