Το μενού του Αμερικάνου

Δε θα σου προτείνουμε κάποιο μενού με χαμηλά λοιπαρά. Παρόλα αυτά, μια μέρα παίζει η ομαδάρα και αν νικήσει όλες οι θερμίδες παραγράφονται...

Αν λοιπόν η ομάδα σου είναι το φαβορί, σου προτείνουμε λαχταριστό μπέργκερ με μαρμελάδα κρεμμύδι, φτερούγες κοτόπουλου με κάρυ και τσίλι και για το τέλος πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ μελιού.

Καλή θέαση!

Συνοπτικά οι συνταγές

Υλικά συνταγής

για τη σαλάτα

  • 5-6 φύλλα μαρούλι μεγάλα ή 6-7 φύλλα σγουρή σαλάτα
  • ½ φλιτζ. ρόκα
  • 1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κ.σ. βινεγκρέτ μελιού
  • αλάτι

για τη βινεγκρέτ μελιού

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 πρέζα πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

για τη σως

  1. Αναμειγνύουμε δυνατά όλα τα υλικά μαζί, ώστε να γίνει πηχτή η σως μας.

για τη σαλάτα

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μας.
  3. Περιχύνουμε με τη σως μας και ανακατεύουμε.
  4. Σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

για τα μπιφτέκια

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 σφηνοπότηρο γάλα
  • 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα

για το σερβίρισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε σε 4 ισόπαχα μπιφτέκια. Τα πιέζουμε ώστε να είναι πλατιά.
  2. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και τα μπιφτέκια. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με νερό.
  3. Ψήνουμε στο γκριλ στους 180-200οC μέχρι να ροδίσουν. Θα χρειαστούν περίπου 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Κόβουμε τα ψωμάκια και αλείφουμε με μουσταρδομαγιονέζα. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια, μαρμελάδα κρεμμύδι, τσένταρ, μαρούλι και προαιρετικά επιπλέον μουσταρδομαγιονέζα. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Υλικά συνταγής

  • 8 φτερούγες κοτόπουλου
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • ¼ κ.γ. κάρυ
  • 2 λάιμ (ο χυμός και το ξύσμα του)
  • ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι τόσο όσο να καλύψει τον πάτο. Σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία τις φτερούγες μαζί με τις πιπεριές τσίλι.
  2. Προσθέτουμε κάρυ, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ και ξύσμα λάιμ. Μόλις πάρουν χρώμα οι φτερούγες απο όλες τις πλευρές σβήνουμε με χυμό λάιμ και σερβίρουμε.

Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ...

Περισσότερα μενού της κατηγορίας

Απαγορευμένες γεύσεις βλέποντας μπάλα
Κατηγορία: Συνταγές για ποδόσφαιρο - μπάλα

Μενού

  • Μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια
  • Hot Dog
  • Πατάτες φούρνου με τη φλούδα
  • Γλυκιά σως με ουίσκι
  • Πράσινη σαλάτα με σως μελιού
Μενού τις εκδίκησης
Κατηγορία: Συνταγές για ποδόσφαιρο - μπάλα

Μενού

  • Ζουμερά φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια
  • Κεφτεδάκια του μάστορα
  • Τραγανές πατάτες με πάπρικα
  • Πράσινη σαλάτα με σως μελιού και παρμεζάνα