Η παρασκευή της γαλομυζήθρας

Η γαλομυζήθρα, είναι ένα τυρί που προέρχεται από την Κρήτη. Η διαδικασία παρασκευής του είναι η εξής: το γάλα μετατρέπεται σε τυρί με φυσική όξυνση, δηλαδή κόβει. Δύσκολα θα τη βρείτε στο εμπόριο, καθώς είναι ένα τυρί  που φτιάχνεται κυρίως στα σπίτια. Η υφή του και η γεύση μοιάζει με τη Χανιώτικη μυζήθρα και την κρητική ξινομυζήθρα, είναι δηλαδή απαλό με ελαφριά ξινίλα. Είναι ιδανικό για τον κρητικό ντάκο.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Πίτες σφακιανές

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πίτες και Ζύμες, Πίτες