Μπριάμ με βασιλικό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 μεγάλες πατάτες κυδωνάτες
  • 4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 ντομάτες ώριμες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. κομμένες
  • 4 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη ή 1 κλαδάκι φρέσκια
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200°C. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά όπως αναγράφεται στα υλικά, τα βάζουμε σε ταψί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος., τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με μιξεράκι το νερό με το μέλι και περιχύνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο ταψί.
  2. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε για άλλα 20-30 λεπτά το μαγείρεμα.
  3. Σερβίρουμε σχεδόν χλιαρό το φαγητό.

Αυτό το ήξερες

Το καρότο θεωρείται ότι κάνει πολύ καλό στην όραση, γεγονός που επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθά τον οργανισμό να απορροφά ευκολότερα το ασβέστιο.
Η πρώτη γνωριμία της Ευρώπης με την πατάτα έγινε τον 16ο αιώνα, όταν η πατάτα εισήχθη για πρώτη φορά από τη Νότιο Αμερική. Η πατάτα, όμως, έγινε δημοφιλής στην Ευρώπη 150 χρόνια περίπου μετά την...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3648 Εμφανίσεις σήμερα: 1