Μπριάμ με μανιτάρια και πατάτες baby

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 6 - 8 μανιτάρια αγάρικα
  • 2 καρότα
  • 15 πατάτες baby (περίπου 500γρ.)
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 - 2 ντομάτες κομμένες στα 4
  • 500ml σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλες μπουκιές εκτός από τις πατάτες που τις αφήνουμε ολόκληρες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, ελαιόλαδο και λίγο νερό γιατί θα βγάλουν τα λαχανικά το δικό τους (περίπου 1 φλιτζ.). Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Κρατάμε λίγο μαϊντανό για να πασπαλίσουμε στο τέλος.
  3. Προσθέτουμε τη ρίγανη στο τέλος για να μην πικρίσει, 10-15 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό.
  4. Ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα στους 180Cο-200Cο, 1 ώρα στις αντιστάσεις και έπειτα στον αέρα για να πάρουν λίγο χρώμα τα λαχανικά μας. Όταν είναι μαλακές οι πατάτες, είναι έτοιμο το φαγητό μας.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6883 Εμφανίσεις σήμερα: 0