Μαρμελάδα ροδάκινο με τζίντζερ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 1.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό ροδάκινα
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 βάζα (200–250 γρ.)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τη φλούδα και τα περνάμε από μπλέντερ.
  2. Τρίβουμε στο ψιλό μαχαίρι του τρίφτη το τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή..
  3. Σε βαθύ ταψί βάζουμε τον πολτό, τη ζάχαρη και το χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  5. Ελέγχουμε αν έδεσε όσο θέλουμε και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και όταν κρυώσουν τα σφραγίζουμε.

Αυτό το ήξερες

  Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές. Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το τζίντζερ έχει ένα μακροσκελή κατάλογο θεραπευτικών ιδιοτήτων. Παραδοσιακά έχει τη φήμη ότι καταστέλλει τη ναυτία στην εγκυμοσύνη. Ακόμη, προάγει την πέψη της πρωτεϊνης χάρη σε ένα ένζυμό του που...
Το ροδάκινο αποτελείται κατα 89% από νερό, με αποτέλεσμα να συντελεί στην ενυδάτωση του οργανισμού. Ειναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και είναι καλή πηγή ασβεστίου,...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι σπιτικές μαρμελάδες διατηρούνται σε σκιερό και δροσερό μέρος και όταν ανοιχτούν, στο ψυγείο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8720 Εμφανίσεις σήμερα: 0