Εύκολη μαρμελάδα ροδάκινο βανίλια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2½ κιλά πολτός από ροδάκινα
  • 1 κιλό πολτός από βανίλιες
  • 2-2½ κιλά ζάχαρη
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 βάζα των 500γρ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τη φλούδα και τα περνάμε από μπλέντερ. Το ίδιο κάνουμε και με τις βανίλιες. Μετράμε κάθε φορά την ποσότητα του πολτού και υπολογίζουμε 2½ κιλά για τα ροδάκινα και 1 κιλό για τις βανίλιες.
  2. Σε βαθύ ταψί βάζουμε τον πολτό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC (στο πάνω κάτω) και ψήνουμε για περίπου 1μιση με 2 ώρες. Όσο περισσότερη ώρα αφήσουμε στο φούρνο, τόσο πιο πηχτή γίνεται η μαρμελάδα. Δοκιμάζουμε αν έπηξε και βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βαζάκια.
  4. Σφραγίζουμε και γυρίζουμε ανάποδα τα βαζάκια (με το καπάκι προς τα κάτω). Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος. Μετά το άνοιγμα, διατηρούμε στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το ροδάκινο αποτελείται κατα 89% από νερό, με αποτέλεσμα να συντελεί στην ενυδάτωση του οργανισμού. Ειναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και είναι καλή πηγή ασβεστίου,...
Οι βανίλιες είναι φρούτα σκούρα σε χρώμα και πολύ αρωματικά. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, καθώς και σε βιταμίνες A και C. Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3118 Εμφανίσεις σήμερα: 3