Μαρμελάδα ροδάκινο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 6 φλιτζ. πολτός από ροδάκινα
  • 5 φλιτζ. ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 βάζα (200–250 γρ.)

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τη φλούδα και τα περνάμε από μπλέντερ.
  2. Μετράμε 6 φλιτζ. πολτού.
  3. Σε βαθύ ταψί βάζουμε τον πολτό, τη ζάχαρη και το χυμό.
  4. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  6. Δοκιμάζουμε αν έπηξε και βάζουμε ζεστή στα αποστειρωμένα βαζάκια.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα σφραγίζουμε τα βάζα μας.

Αυτό το ήξερες

  Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές. Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το ροδάκινο αποτελείται κατα 89% από νερό, με αποτέλεσμα να συντελεί στην ενυδάτωση του οργανισμού. Ειναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α και είναι καλή πηγή ασβεστίου,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4531 Εμφανίσεις σήμερα: 1